Nieuws

Hoe staat de provinciale verkeersveiligheid ervoor?

Publicatiedatum:

SWOV is op zoek naar deelnemers aan het onderzoek 'Afleiding door handsfree smartphonegebruik'. Meld u aan!

Publicatiedatum:

Op 21 februari 2019 organiseerde SWOV het kenniscafé 'Afleiding in het verkeer door apparatuurgebruik'. De mobiele telefoon staat symbool voor ‘afleiding in het verkeer’, terwijl ook appen of het instellen van het navigatiesysteem voor afleiding kunnen zorgen.

Publicatiedatum:

Ben jij op zoek naar een afwisselende functie op het gebied van IT? Heb je naast IT-ervaring ook kennis van databeheer en -onderhoud en van informatiebeveiliging? Dan heeft SWOV een interessante functie voor jou!

Publicatiedatum:

Het door CEDR gefinancierde ADVERTS-project publiceerde zojuist zijn aanbevelingen om de afleiding door advertenties langs de weg te beperken. Omdat reclame langs de weg expliciet bedoeld is om de aandacht van passanten te trekken, is het per definitie een bron van afleiding. Sommige kenmerken leiden echter meer af dan andere.

Publicatiedatum:

SWOV gebruikt verschillende gegevensbronnen voor haar onderzoek. De SWOV-website biedt een aanzienlijk deel van deze gegevens aan in de vorm van grafieken, tabellen en factsheets. Een recente update zorgt voor eenvoudigere toegang tot de gegevens en heeft de mogelijkheden om met de gegevens om te gaan vergroot.

Publicatiedatum:

Dé oplossing tegen afleiding in het verkeer, bijvoorbeeld door telefoongebruik of reclame langs de weg, is nog niet gevonden. Blijvende aandacht en inspanning om aan effectieve maatregelen te werken blijft nodig.

Publicatiedatum:

Als onderzoeker werk je aan verschillende nationale en internationale projecten gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid. Het gaat om uiteenlopende en innovatieve onderwerpen op het gebied van de zelfrijdende auto, zoals de interactie van de bestuurder met de (deels) zelfrijdende auto, de interactie van de (deels) zelfrijdende auto met het andere verkeer en nieuwe intelligente...

Publicatiedatum:

Fietsers voelen zich bij een dreigend conflict met een zelfrijdende auto onzekerder dan bij een dreigend conflict met een traditionele auto.

Publicatiedatum:

SWOV heeft prestatie-indicatoren (Safety Performance Indicators, of SPI’s) benoemd, die als belangrijk(ste) kunnen worden gezien voor beleidsmakers om invulling te geven aan een risicogestuurde verkeersveiligheidsaanpak.

Publicatiedatum: