Nieuws

Wat is het effect van drugs en geneesmiddelen op het rijgedrag? Hoeveel slachtoffers zijn er in Nederland door rijden onder invloed van drugs en geneesmiddelen?

Publicatiedatum:

Tijdens de coronacrisis werken alle SWOV-medewerkers vanuit huis. Op de hoogte blijven van ons verkeersveiligheidsonderzoek?

Publicatiedatum:

De vruchtbare samenwerking tussen SWOV en CROW als kennisalliantie voor Kennisnetwerk SPV is donderdag 5 maart bezegeld met een intentieverklaring.

Publicatiedatum:

Op 23 april organiseert LEVITATE een webinar. Dit webinar geeft inzicht in oplossingen voor autonoom vrachtvervoer en de impact en mogelijkheden ervan in de transportsector.

Publicatiedatum:

Donderdag 5 maart vindt in de Tweede Kamer het Algemeen Overleg Handhaving in het verkeer plaats. Met het oog op de volle agenda heeft SWOV een infographic gemaakt met relevante informatie.

Publicatiedatum:

SWOV-onderzoeker Diane Cleij promoveerde op 4 februari aan de TU Delft op haar proefschrift 'Measuring, modelling and minimizing perceived motion incongruence for vehicle motion simulation'.

Publicatiedatum:

Woensdag 5 februari vindt in de Tweede Kamer het Algemeen Overleg Verkeersveiligheid plaats. Met het oog op de volle agenda heeft SWOV een infographic gemaakt met relevante informatie.

Publicatiedatum:

SWOV heeft een onderzoek uitgevoerd naar het effect van appen met de telefoon in een houder op het rij- en kijkgedrag van automobilisten versus het appen met de telefoon in de hand.

Publicatiedatum:

Een consortium bestaande uit Vias (België) en SWOV (Nederland) zal de 'European Road Safety Observatory' (ERSO) per 1 februari actualiseren. Vias zal het project leiden, maar het werk zal gelijk verdeeld worden over de twee partners.

Publicatiedatum:

Een terugblik op het SWOV Kenniscafé van 12 december 2019.

Publicatiedatum: