Nieuws artikel

Voormalig SWOV-directeur Matthijs Koornstra overleden

Op 31 oktober 2017 is voormalig SWOV-directeur dr. Matthijs J. Koornstra overleden. Matthijs Koornstra begon in 1968 bij SWOV als adviseur op het gebied van methoden van onderzoek en data-analyse. Van 1986 tot 1999 was hij directeur en in die tijd heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de wetenschappelijke status van SWOV in binnen- en buitenland. Na zijn directeurschap bleef Matthijs Koornstra nog tot 2002 als adviseur aan SWOV verbonden.

SWOV herdenkt zijn oud-directeur met grote waardering en dankbaarheid. Matthijs zag het belang in van internationale samenwerking om de kennis van de verkeersveiligheid te vergroten. Hij stond aan de basis van Forum of European Road Safety Research Institutes (FERSI) en was jarenlang voorzitter van de International Road Traffic Accident Database (IRTAD). Ook versterkte hij de relaties met buitenlandse instanties, de OESO en ‘Brussel’.

Matthijs stond met anderen aan de wieg van de visie Duurzaam Veilig Wegverkeer. Hiermee heeft hij veel betekend voor de verkeersveiligheid in Nederland. In april 2000 werd Matthijs Koornstra benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

SWOV wenst de naasten van Matthijs Koornstra veel sterkte toe.