Hoeveel ongevallen vinden plaats met jonge automobilisten en waar ligt dat dan vooral aan? Hoe kun je een 80km/uur-weg veiliger inrichten? Wanneer kies je voor een rotonde en wanneer voor verkeerslichten? Hoe effectief zijn verkeersveiligheidsmaatregelen eigenlijk?
Door kennis op te doen, te gebruiken en te verspreiden helpt SWOV antwoord te vinden op vragen waar verkeersprofessionals dagelijks mee te maken krijgen.
Onze onderzoeksprojecten zijn een bron van nieuwe kennis. Sommige duren meerdere jaren – veelal de internationale projecten, zoals MEDIATOR en LEVITATE. Andere voorbeelden van meerjarig onderzoek zijn onze diepteonderzoeken. Deze geven inzicht in de factoren en omstandigheden die een rol spelen bij het ontstaan van bepaalde typen verkeersongevallen en de letsels die daaruit voortkomen. Andere onderzoeksprojecten zijn kortlopend, bijvoorbeeld in opdracht van decentrale overheden en bedrijven, zoals de onderzoeksopdrachten voor Interpolis en de gemeente Amsterdam.
Soms is er geen nieuw onderzoek nodig, maar is er voldoende bestaande SWOV-kennis in huis om uw vragen te beantwoorden. U kunt dan bij ons terecht voor een rapportage op maat, een training, college of cursus.
U kunt ook zelf onze kennis raadplegen:
Vaak kunt u dus zelf al het antwoord vinden door onze kennis in de vorm van cijfers of factsheets te raadplegen. Soms kunnen wij bestaande kennis voor u inzetten, bijvoorbeeld voor een literatuurscan, of kunnen wij een nieuw onderzoek starten. We maken in dat geval graag een offerte.
We denken graag met u mee om uw vraag te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op.