Vacature: (Junior) onderzoeker binnen de afdeling Infrastructuur en Verkeer

SWOV, het nationaal wetenschappelijk instituut voor onderzoek naar verkeersveiligheid, is op zoek naar een

(Junior) onderzoeker binnen de afdeling Infrastructuur en Verkeer

 

Inleiding

Bij SWOV werken wetenschappers uit verschillende disciplines samen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. Dat doen we in verschillende onderzoeksprojecten binnen ons subsidieprogramma, in Europese projecten en in opdrachten voor verschillende externe opdrachtgevers. We vinden het belangrijk dat onze kennis bij beleidsmakers en andere belanghebbenden terechtkomt en besteden daarom ook veel aandacht aan doorwerking van onze kennis. 

Ben jij een gedreven onderzoeker en wil je met jouw verkeerskundige kennis en ervaring bijdragen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid? Kun je goed samenwerken én ben je in staat om zelfstandig onderzoek te doen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Binnen de afdeling Infrastructuur en Verkeer werken onderzoekers met kennis over de relatie tussen verkeersveiligheid en het ontwerp en gebruik van het wegennet. Zij werken, samen met onderzoekers uit andere afdelingen, aan verschillende projecten zoals dieptestudies naar verkeersongevallen, een onderzoek naar de veiligheid van kruispunten met behulp van video-analyse en een onderzoek naar de veiligheid van fietsstraten. Op basis van je achtergrond, kennis en interesse bepalen we samen aan welke specifieke projecten je gaat bijdragen. 

Meer informatie over de afdeling en het werk dat zij doet vind je hier.

Wie zoeken wij?

De onderzoeker die wij zoeken heeft WO-niveau met een afgeronde technische masterstudie met aandacht voor mobiliteit, infrastructuur en/of ruimtelijke ordening, zoals bijvoorbeeld Civiele Techniek, Planologie of Technische Bestuurskunde. Je hebt affiniteit en/of ervaring met het doen van (toegepast wetenschappelijk) onderzoek op het gebied van verkeersveiligheid of een aanverwant terrein. Ook vind je het leuk om je kennis te delen en je onderzoeksresultaten te vertalen naar aanbevelingen voor beleid. 

Daarnaast ben je:

  • een ‘teamplayer’ en werk je graag samen met onderzoekers uit verschillende disciplines,
  • ervaren in het gebruik van statische analysemethoden en/of GIS, 
  • ervaren in het schrijven van wetenschappelijke publicaties,
  • communicatief zeer vaardig in de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling; een goede beheersing van de Engelse taal is een pre. 

Bij voorkeur heb je ervaring met of ben je bereid je verder te ontwikkelen in:

  • programmeren (bij voorkeur in R) 
  • het vertalen van onderzoeksresultaten naar aanbevelingen voor beleid,
  • de omgang met opdrachtgevers en/of samenwerking met externe partijen.

Wat bieden wij?

Werken bij SWOV betekent werken bij een professionele en informele organisatie. SWOV kenmerkt zich door betrokken medewerkers, korte lijnen en een prettige werksfeer. Samenwerken is belangrijk en eigen initiatief wordt gewaardeerd. Als onderzoeker bij SWOV werk je steeds mee aan nieuwe en uitdagende projecten met volop mogelijkheden om je te ontwikkelen.

Wij bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waarbij we grotendeels de CAO Rijk volgen. Afhankelijk van je opleiding en ervaring ontvang je een salaris op basis van schaal 10 of 11 van het Rijk, € 3.091,60 - € 5.586,12 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Zeer ervaren onderzoekers met aantoonbare ervaring als projectleider nodigen wij ook uit om te solliciteren. In dat geval is schaal 12 (€ 4.278,07 – € 6.320,43) bespreekbaar.

Heb je interesse?

Solliciteren op deze functie kan tot en met 30 mei 2024. Na de sluitingsdatum zullen wij sollicitanten voorzien van een reactie.

Jouw sollicitatie kun je sturen aan de personeelsadviseur, Quirina van Duivenvoorde

Inhoudelijke vragen over deze functie kan je stellen aan Wendy Weijermars, Afdelingshoofd Infrastructuur en verkeer.