Project

PROGReSS: Richtlijnen voor veilige bermen

PROGRES (PROvision of Guidelines for Road Side Safety) richt zich op de veiligheid van bermen op Europese landelijke wegen en snelwegen. Ongelukken worden vaak geassocieerd met gevaarlijke weggebieden, waaronder dijken, gevaarlijke obstakels, problemen met zicht en andere problemen die voortvloeien uit slecht ontworpen of onderhouden wegengebieden. Vanuit een verkeersveiligheidsperspectief zijn landelijke wegen dus een zeer belangrijk onderwerp in Europa.

PROGReSS zal werken naar een visie op veilige wegen, waarbij de diversiteit aan Europese  inachtneming van de diversiteit van de Europese wegcontexten. Meer specifiek zal PROGReSS:

  • Het bestaande veiligheidsontwerp, onderhouds- en gebruiksvoorschriften voor de wegzones en de wegbeveiligingssystemen controleren.
  • Bepalen in hoeverre de nationale wegenautoriteiten in Europa en hun aannemers in staat zijn zich te houden de normen en richtlijnen.
  • Verbeteringen identificeren in het ontwerp, het onderhoud en de operationele normen van de veiligheid van bermen, om op deze manier een ​​bredere richtlijnen in Europa te waarborgen.

PROGReSS bestaat uit SWOV, TRL (UK), ARUP (Ierland ), LNEC (Portugal) and Roland Weber (Duitsland) als consultant. 

Print this page

Project nr.

E17.25

Status

Lopend
Begindatum: 01 sep 2017
Einddatum: 01 sep 2018