Zwolle wint Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2016

De gemeente Zwolle heeft donderdag 21 april de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2016 uitgereikt gekregen door Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. Zwolle kreeg deze prijs voor een veelheid aan fietsvriendelijke maatregelen, waarvoor de gemeente in de afgelopen jaren al diverse keren was voorgedragen voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs.

De Nationale Verkeersveiligheidsprijs wordt iedere twee jaar uitgereikt tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres. De veiligheid van fietsers stond dit jaar centraal  bij alle genomineerde inzendingen. Naast de fietsveiligheidsaanpak van Zwolle, waren ook inzendingen van Houten en Zoetermeer genomineerd.

De gemeente Houten was genomineerd vanwege de ‘auto te gast’-straten en vanwege de vele fietstunnels. Tunneltjes zijn niet per se origineel. Wél origineel is dat Houten ze ook daadwerkelijk aanlegt.
In oktober van dit jaar wordt in Zoetermeer het Nachtnet Fiets in gebruik genomen: een fietsnetwerk met goede en bijzondere verlichting die de verkeersveiligheid en sociale veiligheid moet verhogen.

De Nationale Verkeersveiligheidsprijs is een initiatief van ANWB, SWOV, VVN en Ministerie Infrastructuur en Milieu. De prijs is bedoeld voor gemeenten die zich inzetten voor het verbeteren van de verkeersveiligheid en is een aanmoediging voor het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers.

Meer informatie en video's van de projecten van de gemeenten.

 

Meer nieuws