Voormalig voorzitter WAR Hans Godthelp koninklijk onderscheiden

Dr. Ir. Hans Godthelp, is 26 april 2017 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hans was van 1999-2010 een van de meest zichtbare en actieve leden van de Wetenschappelijke Adviesraad (WAR) van SWOV. Van 2006-2010 was hij ook voorzitter van deze adviesraad. SWOV heeft zijn inbreng altijd zeer op prijs gesteld.

Hans Godthelp heeft zijn carrière bij TNO Human Factors vooral gewijd aan onderzoek op het gebied van verkeer en verkeersgedrag. Zo stond hij als onderzoeker aan de wieg van het concept van ‘self explaining roads’; een van de elementen van de proactieve systeemaanpak van verkeersveiligheid. Zijn proefschrift mondde uit in de ‘Time-to-Line-Crossing’-methode, waarmee de visuele aandacht nodig bij het besturen van een voertuig, gekwantificeerd kan worden.

Ook na zijn pensioen zet hij zich in voor verkeersveiligheid als partner van de stichting 'Road safety for all'. Hij richt zich daarbij met name op het ontwikkelen van onderzoek en onderwijs op het gebied van verkeersveiligheid.