Nieuws artikel

Vacature: Verkeerskundige diepteonderzoek (32-36 uur per week)

SWOV – Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid is een onafhankelijk onderzoeksinstituut, waar wetenschappers uit verschillende disciplines samenwerken. Het is de missie van SWOV om met kennis uit wetenschappelijk onderzoek bij te dragen aan een veiliger wegverkeer.

Sinds 2008 heeft SWOV een gespecialiseerd team voor diepteonderzoek. Dit multidisciplinaire team bestaat uit specialisten op het gebied van forensisch onderzoek, weginrichting, voertuigtechniek en gedrag van verkeersdeelnemers. Het team onderzoekt specifieke typen verkeersongevallen en gaat per type na welke factoren een rol spelen bij het ontstaan en de afloop hiervan. Voor de uitbreiding van dit team en voor verschillende andere projecten op het gebied van infrastructuur en verkeer is SWOV op zoek naar een beginnend onderzoeker met een achtergrond in de civiele techniek.

Wat ga je doen?

Als verkeerskundig onderzoeker werk je mee aan  projecten die bijdragen aan een verkeersveilige infrastructuur. De meeste tijd zul je werken aan het diepteonderzoek. Dat houdt in dat je politiedossiers doorneemt en – met behulp van CycloMedia en weginspecties ter plaatse – nagaat welke rol het wegontwerp speelde bij het ontstaan en de afloop van ongevallen. Daarnaast help je in andere projecten met het verzamelen en analyseren van gegevens over verkeer en infrastructuur.

Wie zoeken wij?

Je bent recent afgestudeerd aan een relevante bachelor- of masteropleiding (civiele techniek, verkeerskunde, built environment, ruimtelijke ordening & planologie) of hebt enkele jaren werkervaring op dit terrein. Je hebt affiniteit met verkeersveiligheid en wegontwerp en bent in het bezit van rijbewijs B. Ervaring met GIS-pakketten en verkeersmodellen is een pre. Je hebt een praktische inslag: je vindt het leuk om computerwerk te combineren met het verzamelen van gegevens op de weg. In de uitvoering van beide taken ben je zorgvuldig, ga je voor kwaliteit en geef je niet op voordat je de benodigde informatie te pakken hebt. Uiteraard verwerk en beheer je deze gegevens  zorgvuldig en zorg je dat vertrouwelijke informatie niet naar buiten komt.

Wat bieden wij?

Werken bij SWOV betekent werken bij een professionele en gezellige organisatie. SWOV kenmerkt zich door betrokken medewerkers, korte lijnen en een prettige werksfeer. Samenwerken is belangrijk  en eigen initiatief wordt gewaardeerd, zeker als het kan bijdragen aan verbetering van de organisatie. 

Wij bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waarbij we grotendeels de arbeidsvoorwaarden volgen voor Rijkspersoneel (er is geen recht op een bovenwettelijke WW-uitkering). Afhankelijk van je opleiding en ervaring ontvang je een salaris op basis van schaal 8, 9 of 10 van het Rijk, €2.605,10 - €4.400,17 per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).

Heb je interesse?

Stuur je sollicitatie vóór 31 januari 2020 naar onze personeelsadviseur: Quirina van Duivenvoorde ( quirina.van.duivenvoorde@swov.nl). Na de sluitingsdatum zullen wij sollicitanten voorzien van een reactie.

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je vanaf 6 januari contact opnemen met Ragnhild Davidse (070-317 33 66) of Wendy Weijermars (070-317 33 05).