Nieuws artikel

Vacature: projectleider

Wil jij je kennis inzetten in toegepast onderzoek om de verkeersveiligheid in Nederland te helpen verbeteren? Kunnen jouw projectleiderskwaliteiten ervoor zorgen dat nieuwe kennis beschikbaar komt? Dan heeft SWOV een interessante functie voor jou.

Wat ga je doen? 

Als projectleider bij SWOV heb je oog voor dat wat nodig is vanuit een maatschappelijke vraag of meer specifieke vragen van opdrachtgevers, evenals voor de randvoorwaarden van de projecten waar je aan werkt. Je weet dit te verbinden met de kennis, vaardigheden en inzichten van je collega’s zodat er een mooi gezamenlijk resultaat ontstaat. Je denkt mee over de (meerjaren)programmering van onderzoek, bepaalt onderzoeksopzetten en vertaalt deze naar een plan van aanpak. Jij bent verantwoordelijk voor het plannen van het werk en het bewaken van de voortgang en kwaliteit. Het is daarom belangrijk dat je goede inschattingen kunt maken van zowel tijd als capaciteit. Je bent niet per se de deskundige op het onderhavige terrein, maar je bent in staat je snel op een onderwerp in te werken om zodoende een goede gesprekspartner te zijn voor de mensen waarmee je samenwerkt. Daarnaast werk je ook inhoudelijk mee aan onderzoeken. 

Waar je komt te werken? 

Je komt te werken binnen de afdeling Data en Analyse voor Beleid, een van de vier onderzoeksafdelingen van SWOV. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de ontsluiting van verkeersveiligheidsstatistieken en analyse en verwerking van deze gegevens tot kennis voor verkeersveiligheidsbeleid. Ook over de organisatie van een veilig verkeerssysteem wordt in deze afdeling kennis ontwikkeld. Omdat SWOV werkt volgens matrixgewijze dwarsverbanden, zul je ook werkzaamheden kunnen verrichten voor de andere onderzoeksafdelingen. Er heerst een informele werksfeer, waarbij samenwerken en elkaar ondersteunen belangrijk is. Eigen initiatief wordt zeer gewaardeerd, zeker als dit kan bijdragen aan verbetering van de organisatie.  

Wie zoeken wij? 

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een ervaren projectleider. Je hebt een afgeronde WO-opleiding waaruit affiniteit blijkt met datagedreven onderzoek. Verder kun je en heb je: 

  • Algemene kennis van dataverwerkingsprocessen; 
  • Ervaring met het aansturen van specialisten en van divers samengestelde teams wat betreft expertise/achtergrond; 
  • Affiniteit met wetenschappelijk onderzoek: je bent nieuwsgierig en wilt weten hoe het zit en of het klopt;  
  • Affiniteit met verkeersveiligheid en maatschappelijke relevantie van onderzoek; 
  • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je vindt het vanzelfsprekend om zorgvuldig met gevoelige data om te gaan; 
  • Goed samenwerken, ook met mensen uit andere (zowel technische als niet-technische) disciplines;  
  • Groepsgericht leidinggeven vanuit je rol als projectleider; 
  • Goed plannen en organiseren van zowel projecten als je eigen werk; 
  • Goed mondeling en schriftelijk communiceren in Nederlands en Engels. 

Wat bieden wij? 

Werken bij SWOV betekent werken bij een professionele en informele organisatie. SWOV kenmerkt zich door betrokken medewerkers, korte lijnen en een prettige werksfeer. Wij bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waarbij we grotendeels de CAO Rijk volgen. Afhankelijk van je opleiding en ervaring ontvang je een salaris op basis van schaal 12 van het Rijk, € 3.842,26 - € 5.710,80 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).

Heb je interesse?

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Letty Aarts: letty.aarts@swov.nl (link stuurt een e-mail) of 070-3173370. Jouw sollicitatie kun je sturen aan de personeelsadviseur, Quirina van Duivenvoorde: quirina.van.duivenvoorde@swov.nl (link stuurt een e-mail) of 070-3173350. 

Meer informatie over SWOV kun je vinden op swov.nl.