Nieuws artikel

Vacature: onderzoeker met kennis op het gebied van data science

Wil jij een bijdrage leveren aan kwalitatief hoogwaardig verkeersveiligheidsonderzoek? Geeft de combinatie van werken met data en onderzoek doen jou energie? Ben je op zoek naar een functie waar je samen met collega-onderzoekers tot interessante nieuwe inzichten komt? Solliciteer dan nu!

Als onderzoeker bij SWOV heb je een brede afwisselende functie. Je houdt je o.a. bezig met het kiezen en toepassen van de beste methoden om gegevens te analyseren en het koppelen van verschillende databronnen. Ook zet je methodische kennis in om samen met jouw team zo verantwoord mogelijk voorspellingen te doen over de toekomst. Naast bovengenoemde werkzaamheden biedt SWOV jou de mogelijkheid om onderzoek te doen. Er heerst een informele werksfeer, waarbij samenwerken en elkaar ondersteunen belangrijk is. Eigen initiatief wordt zeer gewaardeerd, zeker als het kan bijdragen aan verbetering van de organisatie.

Wie zoeken wij?

Je hebt een academische opleiding afgerond met behoorlijke componenten statistiek. 

Verder heb je/ben je:

  • Ervaring met programmeren (bij voorkeur in R, Python, SQL, git)
  • Kennis van het modelleren en analyseren van data en statistische methoden
  • Nieuwsgierig, groot verantwoordelijkheidsgevoel en goede schriftelijke vaardigheden (zowel Nederlands als Engels)
  • Iemand die zowel zelfstandig als in teamverband goed kan functioneren

Het is een pré als je ervaring hebt met record-linkage, spatial data analysis, machine-learning-technieken of webscraping. En last but not least; je hebt affiniteit met verkeersveiligheid!

Wat bieden wij?

Werken bij SWOV betekent werken bij een professionele en gezellige organisatie. SWOV kenmerkt zich door betrokken medewerkers, korte lijnen en een prettige werksfeer. Wij bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waarbij we grotendeels het ARAR volgen. Salaris is op basis van de schalen van het Rijk, te weten schaal 10 of 11, afhankelijk van opleiding en ervaring.

Heb je interesse?

Reageren op deze vacature kan tot maandag 28 januari 2019. Na de sluitingstermijn zullen wij alle sollicitanten voorzien van een reactie.

Voor functie inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Letty Aarts of via 070-3173370. Uw sollicitatie kunt u sturen aan de personeelsadviseur Quirina van Duivenvoorde.

Meer informatie over SWOV kun je vinden op swov.nl

Print this page