Nieuws artikel

Vacature: Onderzoeker Interactie met Zelfrijdende Voertuigen

Als onderzoeker bij SWOV werk je aan verschillende onderzoeken gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid. De afdeling Interactie met Zelfrijdende Voertuigen richt zich specifiek op de kansen en risico’s die de toenemende automatisering van het transportsysteem op zowel de korte als de lange termijn met zich meebrengt. Hierbij komen uiteenlopende onderwerpen aan de orde zoals de interactie van de bestuurder met het (deels) zelfrijdende voertuig, interacties tussen (deels) zelfrijdende voertuigen onderling en met het andere verkeer zoals fietsers en voetgangers. Ook kijken we naar voorwaarden voor de veilige toelating van nieuwe kleine elektrische voertuigen in ons verkeerssysteem.

Om deze problematiek te onderzoeken worden verschillende methoden gebruikt, zoals studies op de weg of in de rijsimulator, analyse van reeds verzamelde gegevens (Naturalistic Driving-data) en virtual reality-studies. Je werkt aan deze onderzoeken in teamverband, al dan niet in het kader van Europese projecten of samenwerkingen met externe partijen zoals universiteiten, overheidsorganisaties, kennisinstituten of andere belanghebbenden.
Menselijk gedrag in relatie tot de technologie is een belangrijk aspect in deze onderzoeken, daarom werken we overwegend in multidisciplinaire teams. Elke onderzoeksvraag vergt een eigen aanpak. Jij kunt hieraan actief bijdragen; het is afwisselend werk met ruimte voor ideeën en eigen inbreng.

Wie zoeken wij?

We willen onze multidisciplinaire afdeling versterken met een academisch onderzoeker die kan opereren op het raakvlak van techniek en gedrag. Dit kan iemand zijn met een technische opleiding, zoals werktuigbouwkunde, industrieel ontwerpen, civiele techniek, lucht- en ruimtevaart, of iemand met een opleiding in de gedragswetenschappen.

Daarnaast heb je:

• Affiniteit met wetenschappelijk onderzoek: je bent nieuwsgierig en initiatiefrijk;
• Affiniteit met verkeersveiligheid en met maatschappelijke relevantie van onderzoek;
• Bij voorkeur enkele jaren werkervaring als (gepromoveerd) onderzoeker;
• Bij voorkeur ervaring in omgang met klanten en/of samenwerking met externe partijen.

en kun je:

• Goed analytisch denken;
• Opereren op het raakvlak van technologie en gedrag;
• Goed samenwerken én zelfstandig onderzoek doen;
• Goed mondeling en schriftelijk communiceren in Nederlands en Engels;
• Bij voorkeur ook programmeren en scripten, bijvoorbeeld in MySQL, R en Python.

Wat bieden wij?

Werken bij SWOV betekent werken bij een professionele en informele organisatie. SWOV kenmerkt zich door betrokken medewerkers, korte lijnen en een prettige werksfeer. Samenwerken is belangrijk en eigen initiatief wordt gewaardeerd. Als onderzoeker bij SWOV werk je in wisselende en uitdagende projecten met volop mogelijkheden om je te ontwikkelen als wetenschappelijk onderzoeker en/of projectleider.

Wij bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waarbij we grotendeels de CAO Rijk volgen. Afhankelijk van je opleiding en ervaring ontvang je een salaris op basis van schaal 10 of 11 van het Rijk, € 2.756,75 - € 5.039,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).

Heb je interesse?

Solliciteer dan op deze functie. De vacature staat open tot we een goede kandidaat gevonden hebben. Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Nicole van Nes: nicole.van.nes@swov.nl. Jouw sollicitatie kun je sturen aan de personeelsadviseur, Quirina van Duivenvoorde: quirina.van.duivenvoorde@swov.nl, telefonisch bereikbaar op 070-3173350.

Meer informatie over SWOV kun je vinden op swov.nl.

Thema's

Technologie & ITS