Nieuws artikel

Vacature: Onderzoeker Human Factors & ITS

Als onderzoeker werk je aan verschillende nationale en internationale projecten gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid. Het gaat om uiteenlopende en innovatieve onderwerpen op het gebied van de zelfrijdende auto, zoals de interactie van de bestuurder met de (deels) zelfrijdende auto, de interactie van de (deels) zelfrijdende auto met het andere verkeer en nieuwe intelligente transport systemen (ITS).

Hierbij maken we gebruik van diverse onderzoeksmethoden, waaronder experimenten op de weg of met een simulator en door analyse van ‘Naturalistic Driving’ data. Menselijk gedrag in relatie tot de technologie is een belangrijk aspect in deze onderzoeken. Elke onderzoeksvraag vergt een eigen aanpak. Jij kunt hieraan actief bijdragen; het is afwisselend werk met ruimte voor ideeën en eigen inbreng.

Waarom werken bij SWOV?

Het verkeer is iets van iedereen: we verplaatsen ons allemaal, van jong tot oud. Goede en veilige mobiliteit is dan ook van grote maatschappelijke waarde. SWOV heeft als missie om met kennis uit wetenschappelijk onderzoek bij te dragen aan een veiliger wegverkeer: ongevallen voorkomen, letsel beperken, levens redden. Als onderzoeker draag je bij aan dit maatschappelijk belang. 

Je komt te werken in multidisciplinaire projectteams met experts op het vakgebied. Je werkt aan verschillende projecten naast elkaar, zowel samen met collega’s binnen SWOV als erbuiten. Er heerst een informele werksfeer, waarbij samenwerken belangrijk is en eigen initiatief wordt gewaardeerd. Als onderzoeker bij SWOV werk je aan uitdagende projecten met volop mogelijkheden om je te ontwikkelen als wetenschappelijk onderzoeker en/of projectleider.

Wie zoeken wij?

We willen onze multidisciplinaire projectteams versterken met een onderzoeker met een technisch academische achtergrond die goed kan opereren op het grensvlak van technologie en gedrag. Te denken valt aanachtergrond in Industrieel Ontwerpen, Civiele Techniek, Werktuigbouwkunde, of een andere exacte wetenschap, maar ook aan een gedragswetenschapper met affiniteit met techniek. De volgende eigenschappen zijn daarnaast belangrijk:

  • Ervaren onderzoeker, bij voorkeur gepromoveerd 
  • Affiniteit met verkeersveiligheid, techniek en gedrag
  • Vaardigheid in programmeren is een pre (bijvoorbeeld met Myql, R en Phyton en scripten)
  • Analytisch sterk, nieuwsgierig en initiatiefrijk
  • Goed kunnen samenwerken én in staat zijn om zelfstandig onderzoek te doen
  • Goede schriftelijke en mondelinge presentatie vaardigheden
  • Uitstekende taalvaardigheid in Nederlands en Engels.

Wat bieden wij?

SWOV volgt grotendeels de arbeidsvoorwaarden voor Rijkspersoneel. Er is echter geen recht op een bovenwettelijke WW-uitkering. Salaris is afhankelijk van ervaring, op basis van schaal 11 van het Rijk, € 3.130,07 - € 4.809,66 per maand op basis van fulltime (36 uur per week).

Soort dienstverband: jaarcontract met zicht op onbepaalde tijd.

Heb je interesse?

Solliciteren op deze functie kan tot en met 24 maart 2019. Na de sluitingsdatum zullen wij sollicitanten voorzien van een reactie.

Voor functie inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Projectleider/Sr. onderzoeker; Nicole van Nes: nicole.van.nes@swov.nl. De sollicitatie stuur je aan de personeelsadviseur; Quirina van Duivenvoorde: quirina.van.duivenvoorde@swov.nl