Nieuws artikel

Vacature: Medewerker Functioneel beheer en Projectbeheer (24-32 uur per week)

Ben jij op zoek naar een afwisselende functie op het snijvlak van ICT en financiën? Heb je affiniteit met cijfers en ICT, een proactieve instelling en kun je nauwkeurig werken? Dan heeft SWOV een interessante functie voor jou.

Wat ga je doen?

SWOV voert onderzoeksprojecten uit voor diverse opdrachtgevers, met een uiteenlopende omvang en looptijd. De inhoudelijke aansturing en planning van deze projecten wordt gedaan door projectleiders. Jouw belangrijkste taak zal zijn om de projectgegevens, van planning tot realisatie, zo goed mogelijk beschikbaar te maken voor alle gebruikers in de organisatie. Onmisbaar daarbij is een goed projectmanagementsysteem en adequate ondersteuning bij het gebruik daarvan. Het huidige systeem moet vervangen worden en SWOV brengt momenteel de alternatieven in kaart. Bij de invoering van het nieuwe systeem zul je een belangrijke rol vervullen. 

De belangrijkste werkzaamheden zijn:

  • Het beheren van de applicaties voor projectplanning, tijdschrijven en financiële administratie (Exact Globe), het doorvoeren van systeemtechnische wijzigingen daarin en het adviseren over het gebruik ervan.
  • Het opstellen van projectrapportages ten behoeve het management en externe opdrachtgevers.
  • Het verbeteren van bestaande projectrapportages, het ontwikkelen van nieuwe rapportages en het ondersteunen van gebruikers bij het gebruik van de rapportages.
  • Het (pro)actief monitoren van de voortgang van projecten (in nauw overleg met de projectleiders), het periodiek analyseren van deze projectvoortgang en het rapporteren daarover aan projectleiders en management.
  • Het afstemmen van de projectadministratie met de financiële administratie, personeelsadministratie en andere relevante onderdelen van de afdeling Bedrijfsvoering.
  • Het opstellen en versturen van de facturen voor opdrachtgevers.

Wat is kenmerkend voor de afdeling binnen SWOV?

Je komt te werken binnen de afdeling Bedrijfsvoering, de ondersteunende afdeling, bestaande uit totaal tien medewerkers. Bedrijfsvoering kent de disciplines secretariaat, juridisch advies, HR, projectbeheer, financiën en ICT. Er heerst een informele werksfeer, waarbij samenwerken en elkaar ondersteunen belangrijk is. Eigen initiatief wordt zeer gewaardeerd, zeker als het kan bijdragen aan verbetering van de organisatie.

Wie zoeken wij?

Je hebt een hbo-werk- en -denkniveau en bij voorkeur een opleiding gevolgd in ICT/functioneel beheer of bedrijfskunde met een belangrijke ICT-component. Je hebt circa 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Daarnaast vragen we een goede kennis van Excel. Natuurlijk werk je zeer nauwkeurig en gestructureerd waardoor je altijd in staat bent de juiste informatie te leveren. Je bent makkelijk in de omgang (loopt zelf naar de projectleiders toe), communicatief vaardig, flexibel en analytisch sterk. Daarnaast verwachten wij van onze nieuwe collega betrokkenheid bij het werk en een proactieve houding ten aanzien van verbetervoorstellen en het doorvoeren hiervan. Verder heb je goede kennis van office 365 en beheers je de Nederlandse taal in woord en geschrift. 

Wat bieden wij?

SWOV – Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid is een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoeksinstituut, waar wetenschappers uit verschillende disciplines samenwerken. De taak van SWOV is verkeersveiligheid bevorderen met behulp van resultaten uit toegepast wetenschappelijk onderzoek. 

Werken bij SWOV betekent werken bij een professionele en informele organisatie. SWOV kenmerkt zich door betrokken medewerkers, korte lijnen en een prettige werksfeer. Wij bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waarbij we grotendeels de CAO voor rijkspersoneel volgen. Afhankelijk van je opleiding en ervaring ontvang je een salaris op basis van schaal 9 van het Rijk, € 2.824,66 - € 3.990,93 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).

Heb je interesse?

Solliciteren op deze functie kan tot en met vrijdag 8 januari 2021. Vanaf maandag 18 januari 2021  volgen de eerste gesprekken.

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Rob Eenink: rob.eenink@swov.nl of 070-3173375. 

Jouw sollicitatie kun je sturen aan de office manager, Edo Visser: edo.visser@swov.nl of 070-3173321
Meer informatie over SWOV kun je vinden op swov.nl