SWOV ontwikkelt Dashboard Verkeersveiligheid voor decentrale overheden

SWOV heeft in opdracht van CROW-KpVV een Dashboard Verkeersveiligheid ontwikkeld, dat decentrale overheden informatie aanreikt over ongevallendata en verkeersveiligheidsbeleid en deze overheden hiermee moet ondersteunen bij het veiliger maken van het lokaal en regionaal verkeer.

Het Dashboard Verkeersveiligheid geeft inzicht in hoe de verkeersongevallencijfers tot stand komen en hoe deze uitpakken, wat initiatieven zijn om de registratie ervan te verbeteren en hoe cijfers uitpakken voor de verschillende regio’s en gemeenten. Het Dashboard geeft daarnaast achtergronden en tips voor een goed verkeersveiligheidsbeleid met aandacht voor een proactieve verkeersveiligheidsaanpak met behulp van risicocijfers.

Aan het Dashboard is een databestand gekoppeld met gegevens over het aantal dodelijke verkeersslachtoffers in gemeenten. Verschillende overzichtskaarten geven aan hoe gemeenten en regio’s scoren ten opzichte van elkaar. Ook bevat het overzichten van de ontwikkelingen in de ongevallendata over de jaren heen.

Wegwijs worden in de grote hoeveelheid aan data kan ook met de SWOV Wegwijzer - verkeersveiligheid in cijfers.