Nieuws artikel

Gezocht: automobilisten met de ziekte van Alzheimer (ouder dan 50 jaar)

SWOV zoekt automobilisten met de ziekte van Alzheimer van 50 plus, die mee willen doen aan ons onderzoek. Het onderzoek bestaat eruit dat we een methodiek testen die onderscheid kan maken bij mensen met de ziekte van Alzheimer: zij die nog geschikt zijn om auto te rijden en zij die dit beter niet meer kunnen doen.

Wie zoeken wij?

  • U bent ouder dan 50 jaar.
  • U heeft de ziekte van Alzheimer
  • U rijdt gemiddeld minstens 1x in de week auto

Wat houdt het onderzoek in?

SWOV Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid wil meer te weten komen over hoe we kunnen voorspellen of mensen met de ziekte van Alzheimer nog veilig kunnen autorijden.

Voor dit onderzoek vult u thuis een vragenlijst in. Daarnaast nemen wij bij u een neuropsychologische test af, inclusief een rit in een rijsimulator. Ook vragen wij u om een rijtest op de weg af te leggen en om gedurende twee maanden met een camera in uw eigen auto te rijden. Deze activiteiten zullen we drie maal uitvoeren binnen 18 maanden.

Hoe lang duurt het onderzoek?

Het neuropsychologisch onderzoek zal ongeveer vier uur in beslag nemen en vindt plaats op het kantoor van SWOV in Den Haag (Bezuidenhoutseweg 62). De rijtest op de weg duurt ongeveer een uur en zal bij de voor u dichtstbijzijnde CBR-locatie plaatsvinden.

Hoe meldt u zich aan?

Mail naar onderzoek@swov.nl. Vermeld uw naam, uw leeftijd én het telefoonnummer waarop wij u tijdens kantooruren kunnen bereiken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wat krijgt u van ons?

Voor deelname aan het onderzoek ontvangt u na afloop van het totale onderzoek een VVV-cadeaubon van 100 euro. Ook krijgt u van ons een advies over uw rijgeschiktheid, gebaseerd op de resultaten van uw deelname. Dit advies is geheel vrijblijvend en heeft geen gevolgen voor uw rijbewijs!

Wat gebeurt er met uw gegevens?

Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt om contact met u op te nemen gedurende het onderzoek en worden na afloop uit ons bestand verwijderd (tenzij u voor een volgend onderzoek benaderd wilt worden). De gegevens verkregen uit dit onderzoek worden volledig anoniem verwerkt. Het is daardoor niet mogelijk om uit de rapportage op te maken wie aan het onderzoek hebben deelgenomen.

Heeft u nog vragen?

Voor meer informatie kunt u mailen naar onderzoek@swov.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Geen Alzheimer?

Heeft u géén Alzheimer, maar wilt u wél aan ons onderzoek meedoen, klik dan hier »