Evenement

Walk21 Rotterdam

Evenement datum: 
07 okt 2019

Walk21 Rotterdam 2019 vindt plaats van 7 tot 10 oktober. Rotterdam werkt hierin samen met andere steden. Er worden tijdens de conferentie ook voorbeeldprojecten uit ander steden geprogrammeerd. Walk21 is een internationale stichting gericht op het waarborgen en versterken van een voetgangersvriendelijke leefomgeving in steden.

Walk21 Rotterdam heeft 356 bijdragen van hoge kwaliteit uit 48 landen ontvangen en dat leidt tot een attractief programma met zo’n 180 sprekers. Alle sessies worden onderverdeeld in drie thema’s: Smart, Healthy en For Everyone.

Lopen onderdeel van Rotterdams mobiliteitsbeleid

Dit internationale voetgangerscongres is eerder georganiseerd in onder meer Melbourne, Bogota, Wenen en dit jaar is de 20ste editie in Rotterdam. Politici, beleidsmedewerkers, stedenbouwkundigen, bestuurders en academici van over de hele wereld komen van 7 tot en met 10 oktober 2019 naar de Maasstad om kennis te delen. Walk21 Rotterdam zet niet alleen de stad zelf, maar ook de rest van Nederland op de kaart als voorbeeld op het gebied van leefbare en aantrekkelijke stedelijke ontwikkeling. Daarom is dit jaar het nationale loopcongres gekoppeld aan het internationale voetgangerscongres Walk21, er is ook een Nederlandse programmalijn en er zijn excursies naar andere Nederlandse steden.

SWOV-expert Gert Jan Wijlhuizen is een van de sprekers tijdens Walk21

Topics

Vervoerswijzen, -Voetganger, Risico's