Evenement

Nationaal Verkeersveiligheidscongres | NVVC2020

Evenement datum: 
26 nov 2020

Het NVVC2020 is uitgesteld tot donderdag 26 november. De hoop is dat het congres dan ook door kan gaan zoals bedoeld: een netwerkcongres waar we samen het verbeteren van verkeersveiligheid #aanpakken. De ontwikkelingen rondom de verspreiding van het Coronavirus leidden tot groeiende onzekerheid of dat op 16 april nog mogelijk zou zijn en heeft geleid tot het besluit het congres uit te stellen tot 26 november.

Het congres vindt plaats in Media Plaza in de Jaarbeurs in Utrecht. Met het congres willen de organiserende partijen de vakwereld een platform bieden om met elkaar te netwerken en kennis uit te wisselen. Het doel is nieuwe kennis los te weken, toegankelijk en bespreekbaar te maken en te verspreiden.

Inmiddels heeft iedereen die een bijdrage levert aan het NVVC2020 (deelnemers, papers, workshops, exposanten, genomineerden voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs (NVVP)) meer informatie ontvangen over de gevolgen van het uitstellen van het congres. 

Aanpakken!

Het gaat niet goed met de verkeersveiligheid in Nederland. Alle reden om samen aan de slag te gaan en dit onderwerp aan te pakken. Bij het NVVC2020 gaan we daarom aan de slag met de belangrijkste verkeersveiligheidsrisico’s die in het Strategisch Plan Verkeersveiligheid in 9 beleidsthema’s zijn gestructureerd. Deze thema’s bieden handvatten voor het #aanpakken van de verkeersonveiligheid in Nederland. Informatie over het programma en registratie vindt u op nvvc-congres.nl.

Nationale verkeersveiligheidsprijs

Tijdens het NVVC wordt ook weer de Nationale Verkeersveiligheidsprijs uitgereikt. Uit de vele inzendingen zijn er 15 geselecteerd. U kunt uw drie favorieten nomineren in drie verschillende categorieën: ‘risico’s in beeld’, ‘maatregelen’ en ‘samenwerking’. Uw stem bepaalt wie van deze genomineerden op het NVVC hun initiatief mogen toelichten. Daar wordt uit de laatste drie genomineerden de winnaar gekozen van de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020! Stemmen kan tot 1 juni via nvvc-congres.nl/nvvp.


Het NVVC is hét congres op verkeersveiligheidsgebied en niet te missen voor de deskundigen vanwege het aanwezige netwerk, inhoud en primeurs op het vakgebied. De verkeersveiligheid verdient onze niet aflatende aandacht. Elk slachtoffer is er één teveel.

ANWB, SWOV en Veilig Verkeer Nederland organiseren samen het Nationaal Verkeersveiligheidscongres 2020. Het congres wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De uitvoering ligt in handen van de werkgroep met ondersteuning van Columba Communications.

Topics

Verkeersveiligheid in cijfers, Vervoerswijzen, -Voetganger, -Fiets, -Gemotoriseerde tweewieler, -Personenauto, -Vracht- en bestelverkeer, -Overige vervoerswijzen, Risico's, Infrastructuur, Technologie & ITS, Visie & beleid, Mens, gedrag & verkeer, Handhaving, Educatie, Internationaal