Evenement

Groot Verkeersveiligheidsdebat

Evenement datum: 
22 apr 2021

Op donderdag 22 april van 10:00 tot 11:15 uur lanceert de Verkeersveiligheidscoalitie het vernieuwde Manifest Verkeersveiligheid aan de Tweede Kamer. Dit alles in een online talkshow onder leiding van BNR-presentator en debatleider Donatello Piras.

De Verkeersveiligheidscoalitie vindt dat verkeersveiligheid de komende vier jaar een belangrijke rol moet spelen in de politiek. Er staat veel op het spel. Prognoses stellen dat het aantal verkeersgewonden de komende jaren verder gaat stijgen. In 2030 zou er zomaar sprake kunnen zijn van 30.000 verkeersgewonden per jaar en tussen de 470 en 580 verkeersdoden. Tenzij er meer actie wordt ondernomen. Het aantal verkeersdoden en -gewonden is de afgelopen jaren gestegen en ook de maatschappelijke kosten van verkeersonveiligheid blijven hoog. De ambitie om in 2050 tot nul verkeersslachtoffers te komen is zonder aanvullende maatregelen buiten bereik.

BNR-presentator en debatleider Donatello Piras gaat in gesprek met de woordvoerders verkeersveiligheid in de Tweede Kamer van grote politieke partijen, over welke maatregelen zij de komende vier jaar gaan nemen om de verkeersveiligheid te verbeteren. En welke maatregelen er volgens hen in een nieuw regeerakkoord moeten komen. Kortom een inspirerend politiek debat over verkeersveiligheid in de komende vier jaar.

Meld u aan voor het webinar »