Nieuws artikel

Doe mee en win de Nationale verkeersveiligheidsprijs

Tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres (NVVC) wordt de Nationale Verkeersveiligheidsprijs uitgereikt. De prijs is bedoeld voor diegene die verkeersveiligheid op onverwachte wijze naar een hoger plan tilt.

Dit jaar is het NVVC op zoek naar één van de volgende punten:

  • Wat u geleerd heeft van uw grootste professionele verkeersveiligheidsblunder 
  • Welke verwachting van het verkeersveiligheidsbeleid pakte anders uit?
  • Welk (verkeersveiligheids-) probleem bleek uiteindelijk een verkeersveiligheidsvoordeel?
  • Welk onverwacht leermoment op het gebied van verkeersveiligheid wilt u delen met het publiek?
  • Welke verkeersveiligheidsmaatregel bleek onverwacht een positief effect te hebben voor een andere doelgroep dan bedoeld?
  • Welke tool bleek onverwacht nuttig voor de verkeersveiligheid?

Wie mag er inzenden?

Iedereen die verkeersveiligheid een warm hart toedraagt! Of u nu ambtenaar bent bij een gemeente, provincie, waterschap of een ministerie. Of lid van een organisatie die verkeersveiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Maar ook als u een burger bent die actief betrokken is bij verkeersveiligheidsinitiatieven, of als u bij een bedrijf werkt dat een verkeersveiligheidsoplossing heeft ontwikkeld.

Wat houdt de Nationale Verkeersveiligheids Prijs 2018 in?

De winnaar van de Nationale Verkeersveiligheids Prijs wordt een jaar lang ambassadeur voor verkeersveiligheid. Dat betekent concreet dat de winnaar geinterviewd wordt voor een artikel voor het toonaangevende blad Verkeerskunde; inbreng mag leveren voor een Kenniscafé bij SWOV; mag meepraten bij een bijeenkomst in het kader van het Strategisch Plan Verkeersveiligheid en betrokken wordt bij één van de activiteiten van ANWB, bijvoorbeeld in het kader van het 135 jarig bestaan. Uiteraard vindt de exacte invulling van de prijs plaats in overleg met de winnaar.

Doe mee!

Zend uw inzending uiterlijk 15 maart in. Gebruik hiervoor het officiele aanmeldformulier.

Thema's

Visie & beleid