Expert

dr. Ragnhild Davidse

Verkeersveiligheid in cijfers
Mens, gedrag & verkeer

Dr. Ragnhild Davidse is hoofd van de afdeling ‘Gedrag in het Verkeer’ en coördineert het onderzoek naar het gedrag en de fysieke en mentale gesteldheid van verkeersdeelnemers in samenhang met de verkeersveiligheid. Daarnaast is zij specialist op het gebied van oudere verkeersdeelnemers en de mogelijkheden om hun verkeersveiligheid te verbeteren (wegontwerp, in-voertuigsystemen, educatie, rijgeschiktheidstesten) en expert in diepteonderzoek naar het ontstaan van verkeersongevallen.

In 2008 heeft Ragnhild het SWOV-team voor diepteonderzoek naar verkeersongevallen opgericht. Sindsdien heeft ze diverse thematische dieptestudies geleid naar het ontstaan van bermongevallen, bestelauto-ongevallen, fietsongevallen, snorfietsongevallen op het fietspad, en ongevallen met brom- en scootmobielen.  

In 2007 promoveerde Ragnhild Davidse aan de Rijksuniversiteit Groningen op haar proefschrift getiteld Assisting the older driver: Intersection design and in-car devices to improve the safety of the older driver.

Print this page

Contact

Afdeling: Gedrag in het verkeer
Telefoon: 070 3173 333